FAQ - Usein kysyttyä

Siivouksen ostaminen palveluna

Onko siivoojan käyttö turhamaista?

Ei ole – muutamalla kympillä saat järjestettyä lisää aikaa itsellesi ja perheellesi.

Minkälaista esimerkkiä näytämme lapsille, jos emme itse siivoa?

Kiffelillä on tämäkin asia mietitty valmiiksi puolestanne. Jos haluat, keskustelemme tutustumiskäynnillä lasten kanssa siitä, mikä merkitys heillä on kodin puhtauteen. Voimme sopia, että lapset siivoavat omat huoneensa ennen siivouspäivää ja siivoojat jättävät 1-3 tarraa lapsille riippuen kuinka hyvin huone on siivottu. Näin lapsetkin pääsevät osallistumaan viikkosiivoukseen.

Onko siivouksen ostaminen kallista?

Ei todellakaan! Kiffelin palveluista saa tehdä kotitalousvähennyksen. Vuonna 2019 kotitalousvähennyksen prosentti on 50 %, vuonna 2020 40 %.

Miten siivouksen hinta määräytyy?

Keittiön ja kylpyhuoneen tehopesuilla on kiinteä hinta, joten niiden tilaaminen on helppoa suoraan ajanvarausjärjestelmästämme.

Säännöllisen kuukausisiivouksen hinta määräytyy kodin koon mukaan. Meillä on kolme pakettia erikokoisille kodeille: Purana S, M ja L.

Suuremmista siivouksista, kuten remonttisiivouksista ja ikkunanpesuista, annamme tarjouksen kun olemme tutustuneet siivottavaan kohteeseen.

Mitä hintaan sisältyy?

Kiffelin hinnat sisältävät kaikki siivouksesta aiheutuvat kulut, kuten siivousvälineet, -aineet ja matkat. Matkakuluja sellaisenaan ei saa vähentää kotitalousvähennyksessä, mutta koska Kiffelillä ne kuuluvat hintaan, saat tehdä vähennyksen koko summasta.

Kaikki näillä sivuilla näkyvät hinnat sisältävät 24 % arvonlisäveron.

Siivouksen suorittaminen

En yleensä halua päästää vieraita kotiini…

Kukapa haluaisi! Tutustumiskäynnillä näet, minkälaisiä ihmisiä Kiffelissä työskentelee. Kaikkien työntekijöiden taustat on tarkastettu ja heidän työsopimuksissaan on vaitiolovelvollisuus-kohta. Kukaan Kiffelin työntekijä ei ole koskaan varastanut. Siivoussopimuksessa määritellään kodillesi oma siivooja ja varahenkilö.

Pitääkö kodista poistua siivouksen ajaksi?

Ei todellakaan 🙂

Voiko siivooja käydä, jos Mussu-koira on yksin kotona?

Jos lemmikilläsi on taipumusta karkailla tai ärhennellä siivoojalle, on viisainta lukita karvaturri tiettyyn huoneeseen siivouskäynnin ajaksi. Tutustumiskäynnillä nämäkin taipumukset selviävät.

Penkovatko siivoojat meidän kaappeja?

Eivät pengo. Missään siivouksessa ei ole tarvetta aukoa kaappeja tai laatikoita. Tästä syystä esim. tiskikone tyhjennetään keittiön tasolle.

Kenen välineillä siivous suoritetaan?

Siivoamme hyviksi havaituilla puhdistusaineilla ja siivousvälineillä, jotka sisältyvät palvelumme hintaan. Säästät siis pitkän pennin jo siinä, kun et joudu hankkimaan komeron täydeltä rättejä ja purnukoita.

Oletteko muka niin nopeita kuin ajanvarauskalenteri näyttää?

Työn suorittamiseen varatut ajat näyttävät uskomattoman lyhyiltä siksi, että siivoamme aina pareittain.

Mitä jos siivotessa sattuu vahinko?

Siivoojamme eivät lakaise sirpaleita maton alle vaan ottavat reippaasti yhteyttä. Kiffel korvaa kaikki vahingosta aiheutuvat kulut.

Entäpä jos talossa ollaan kipeänä?

Nou hätä! Siivoojan kanssa voi sopia, että ensin siivotaan muu koti ja viimeiseksi sairaspotilaan huone.

Millä paikkakunnilla Kiffel toimii?

Kiffel toimii tällä hetkellä Vaasan seudulla (Vaasa, Mustasaari, Maalahti, Vähäky

Asiakassuhde

Voinko peruuttaa tai siirtää siivousajan?

Peruutuskäytäntömme ovat seuraavat:

  • Peruutus alle 24 tuntia ennen siivousta: veloitamme koko hinnan
  • Peruutus 1-5 arkipäivää ennen siivousta: veloitamme 50 %
  • Peruutus yli 5 arkipäivää ennen siivousta: ei kuluja

Sairastumisesta johtuvat siivouksen siirrot katsomme aina tapauskohtaisesti.

Miten tilaan kuukausisiivoukseen lisäpalveluja, kuten keittiön tehopesun?

Nopeinta lisäpalvelujen tilaaminen on Kiffelin mobiilisovelluksella. Katso lisätietoja kohdasta Mobiilisovellus.

Osa lisäpalveluista on varattavissa myös ajanvarausjärjestelmässämme.

Miten annan palautetta siivouksesta?

Jos olet säännöllinen asiakkaamme, helpointa on antaa palautetta Kiffelin mobiilisovelluksella. Katso lisätietoja kohdasta Mobiilisovellus.

Jos et käytä sovellusta, voit soittaa, tekstata tai lähettää whatsappia Sannalle numeroon 044 986 9521. Jos olemme sössineet jonkin nurkan siivouksessa, lähetä mielellään myös kuva siitä.

Kuinka pitkäksi aikaa sitoudun käyttämään Kiffeliä?

Kiffelillä ei ole irtisanomisaikaa! Jos et enää tarvitse apuamme, sanotaan kiitos hei ja laskujen tulo loppuu siihen paikkaan.

Mobiilisovellus

Miksi Kiffelillä on mobiilisovellus?

Kiffel app on säännöllisten asiakkaittemme apuväline, jolla voi nähdä tiedot tulevista ja menneistä siivouskäynneistä, antaa palautetta siivouksesta sekä tilata lisäpalveluita tuleville kerroille.

Mistä saan asennettua mobiilisovelluksen?

iPhonen käyttäjä: Kiffel App Storessa

Androidin käyttäjä: Kiffel Google Playssa

Mistä saan käyttäjätunnuksen ja salasanan?

Käyttäjätunnus ja salasana toimitetaan sinulle ennen ensimmäistä siivouskertaa, samalla kun sovimme yhteisistä käytännöistä.

Yritysasiakkaat

Onko kaikki työnantajavelvoitteet hoidettu?

Kiffelissä ei työskentele pimeää työvoimaa! Siitä todisteena kaikki kantavat Valttikorttia.

Säilyvätkö yrityssalaisuutemme tallessa?

Kaikkien työntekijöiden taustat on tarkastettu. Työsopimuksissamme on kohta vaitiolovelvollisuudesta ja olemme kaikki käyneet tietoturvakoulutuksen. Paperipinoja ei siis tarvitse piilottaa siivoojan tullessa.

Kuka yrityksemme tiloja siivoaa?

Pian tunnet hänet jo nimeltä – pyrimme nimittäin siihen, että sama siivooja (tai hänelle nimetty varahenkilö) tulee käymään joka kerta.

Siivotaanko yrityksemme keskellä yötä?

Siivoamme virka-ajan ulkopuolella vain, jos erityisesti niin toivot. Sovitaan käynnit siten, että aiheutamme asiakkaille tai työkavereille mahdollisimman vähän häiriötä.

Osaavatko siivoojat käsitellä laitteitamme?

Siivoojillamme on huolellinen ote ja riittävästi aikaa, joten emme taatusti tärvele arvokkaita laitteitasi. Kartoitustapaamisen ja ensimmäisen siivouskerran aikana voit ohjeistaa vielä tarkemmin, jos johonkin härveliin ei saa koskea lainkaan.

Jos vahinko kuitenkin sattuisi, siivoojamme eivät lakaise sirpaleita maton alle vaan ottavat reippaasti asian puheeksi. Korvaamme vakuutuksestamme kaikki vahingosta aiheutuvat kulut.