Puhdas kahvinkeitin, paremmat ystävänpäivä sumpit!

Blogi
IMG_0005

Moikka,

Jaamme tänä ystävänpäivänä kaikille asiakkaillemme pussillisen Rovaniemen
Kahvipaahtimon kahvia. Itse paahtaja, Tuomas Kumpula, kirjoitti blogiimme
hieman miten saamme kotonakin valmistettua maukasta kahvia

***
Kaikista tärkeintä on, ettei kahvinkeittimeen kaadeta vettä keittimen
omalla laskikannulla. Syynä on se, että lasikannuun jää kahvia ja kahvirasvaa
joka päätyy keittimeen. Eli älä siis sotke keitintä turhaa, käytä aina erillistä
kannua!

Oleellista on myös puhdistaa lasikannu usein, mieluiten jokaisen käyttökerran
jälkeen. Astianpesuaine riittää, jos muistat pestä lasikannun usein, mutta
pinttyneemmät kahvinjäljet on helpoin poistaa kahvinkeittimen puhdistamiseen
tarkoitetulla aineella.

Mitä itse keittimeen tulee niin se kannattaa puhdistaa säännöllisesti, toimisto
käytössä useammin. Pelkästään kalkkisaostumien vuoksi puhdistus olisi tehtävä
pari kertaa vuodessa. Tällöin puhdistamisen voi tehdä esimerkiksi sitruunahapolla.
50g-100g sitruunahappoa liuotettuna litraan vettä, joka laitetaan vesisäiliöön ja
käynnistetään laite. Tämän jälkeen keitin huuhdellaan kaksi kertaa pelkällä vedellä.
Voit myös käyttää väkiviinaetikkaa, jota annostelet 50:50 suhteessa veteen.

Mikäli epäilet, että keittimeen on päässyt vääränlaisen käytön vuoksi kahvirasvaa
tai muuta epäpuhtauksia, kannattaa käyttää kahvinkeittimen puhdistamiseen
tarkoitettuja pesuaineita, esimerkiksi Clean Drop kahvinkeittimen puhdistusaine.
Noudata tällöin puhdistusaineelle annettuja käyttöohjeita.

Kemikaalien sijaan myös ruokasooda toimii puhdistamisessa: pese osat ensin
puhtaaksi irtoliasta ja kun ne ovat vielä kosteita, ripottele päälle ruokasoodaa
ja harjaa pinttyneempi lika irti.
Ihanaa ystävänpäivää ja nautinnollisia kahvihetkiä!

– Jenni ja Tuomas