Miten saan Wc:n lavuaarista puhtaan?

Blogi
wc allas

 

Terve,

Minulle tuli viime viikolla kysymys Wc:n lavuaarin puhdistuksesta. Ongelmana oli, että lavuaariin oli pinttynyt likaa ja sitä ei saanut millään pois. Suosittelin Domestoksen käyttöä lavuaarin puhdistukseen. Kysyjä otti neuvosta vaarin ja rupesi kokeilemaan. Kohta kuitenkin sähköpostini kilahti ja seurasi jatkokysymys. Lika oli lähtenyt siitä kohdin mihin hän oli täräyttänyt Domestosta, mutta nyt lavuaari oli rantuja täynnä. Mikä avuksi?

Tiskiharja, tuo Wc:n lavuaarin pesijän salainen ase oli minulta täysin unohtunut. Käskin töräyttää Domestosta lavuaariin ja ”tiskata” altaan läpi. Tiskauksen jälkeen suosittelin, että kysyjä jättää aineen vaikuttamaan lavuaariin hetkeksi ja lopuksi huuhtelee huolellisesti.

Kohta soi puhelin. Kysyjä ihan soittaa ja kiittää, oli kuulema pinttynyt lika ja rannut lähteneet näillä vinkeillä. Kiitoksia vaan kysyjälle, että käytti aikaansa ja otti minuun yhteyttä! 🙂

Mitä muuta tällä Domestoksella voi tehdä? Itse käytän sitä myös tiskialtaan puhdsitukseen. Tiedätte, että metallinen allas tulee herkästi likaisen näköiseksi. Toki allas pitää pestä vähintään kerran päivässä, mutta siitä huolimatta kalkki tarttuu altaaseen ja siitä tulee samean näköinen.

Teen samalla tavalla kuin Wc:n lavuaarin kohdalla. Laitan ainetta altaaseen, tiskaan altaan, annan vaikuttaa ja lopuksi huuhtelen.

Näin lopuksi kuitenkin haluan varoittaa Domestoksesta. Se on todella jyty aine ja se helposti polttaa vaatteisiin läikät jos se joutuu kosketukseen tekstiilin kanssa. Älä siis rupea suhimaan Domestoksella, kun sinulla on ykkösvaatteet päällä.

 

-Jenni

 

Ps. Tulevan viikonlopun menovinkki: Tule Rewelin lastenpäiville lauantaina 30.1. Siellä on mahdollista suorittaa mm. Lasten oma siivouspassi ja saada käsiinsä Kiffelin uunituore siivousopas!