IHP Suomi Oy ostaa Kiffelin siivoustoiminnan Vaasassa: ”Nyt on aika leveämmille hartioille”

Blogi
yritysmyynti

IHP Suomi Oy ostaa Kiffelin siivoustoiminnan Vaasassa: ”Nyt on aika leveämmille hartioille”

Kiffelin yrittäjä Jenni Parpala keskittyy jatkossa pesulatoiminnan kehittämiseen.

Valtakunnallinen siivousalan yritys IHP ostaa Kiffelin siivousliiketoiminnan Vaasassa. Kiffelin yrittäjä Jenni Parpala keskittyy jatkossa pesulatoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Kiffelin nimi ja brändi jäävät Parpalan omistukseen.

Vuodesta 2013 siivousalan yrittäjänä toiminut Parpala on iloinen, että ostajaksi löytyi vastuullinen ja yrittäjävetoinen yritys, jolla on paikalliset kasvot.

Siivousbisnes on muuttunut korona-aikana sellaiseksi, että nyt tarvitaan aiempaa leveämpiä hartioita tai yrittäjävetoisuutta. IHP:ssa yhdistyvät nämä molemmat, Parpala kiteyttää.

IHP:n toimitusjohtaja Jere Salmelainen on tyytyväinen, että Vaasan seudulta löytyi hyvä yritys, joka kannatti ostaa.

Strategiamme on kasvaa ja tällä hetkellä se on helpointa yritysostojen kautta. Kiffel on hyvin johdettu firma, jolla on vahva asiakaskunta. Saamme kaupan ansiosta myös ammattitaitoisia ja paikallisia osaajia.

Kiffelin siivoajat siirtyvät IHP:n palkkalistoille vanhoina työntekijöinä. Nykyisten asiakkaiden saamat palvelut jatkuvat entisellään.

IHP:llä on kaupan jälkeen Vaasan seudulla noin 40 työntekijää ja alueen liikevaihto kasvaa vuodessa noin miljoonaan euroon. Yritys keskittyy palvelemaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Voimme keskittyä asiakkaiden yksilölliseen palveluun, kun saamme entistä enemmän resursseja. Tarjoamme siivouksen lisäksi myös muita toimitilapalveluita. Asiakas saa kattavat palvelut toimitiloihinsa yhden luukun periaatteella.

Salmelainen sanoo, että IHP ei ole lähdössä muuttamaan mitään Kiffellin toimivia tapoja. Lisää resursseja on kuitenkin luvassa varsinkin työnjohtoon ja laaduntarkkailuun.

IHP osti vuosi sitten Vaasan seudulta Wasa Clean Servicen liiketoiminnan. Tavoitteena on jatkaa kasvua Vaasan ja Seinäjoen suunnalla mahdollisesti myös uusin yritysostoin.

Tavoitteemme on olla merkittävä paikallinen siivousalan toimija, joka voi hoitaa suuriakin kokonaisuuksia. Tuotamme kuitenkin kaikki palvelut pienen yrityksen joustavuudella ja henkilökohtaisella palvelulla.

Pyykkituvan tavoitteena on kasvaa valtakunnalliseksi pesulaksi

Jenni Parpala jättää siivousbisneksen haikeana, mutta tyytyväisenä. Siivoustoiminta löytää hyvän kodin.

Onhan tässä kuljettu huikea matka kahdeksassa vuodessa. Kun aloitin, minulla oli vain reppu ja bussikortti. Onnistuimme jättämään vahvan kädenjäljen suomalaiseen siivousbisnekseen muun muassa tuotteistamisen keinoin. Nyt päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus asiakkaita ja työntekijöitä kohtaan yhteisestä matkasta.

Parpala keskittyy jatkossa täysillä Pyykkitupa Oy:n pesulabisneksen kehittämiseen. Pyykkituvan tavoitteena on laajeneminen valtakunnalliseksi toimijaksi.

Keväällä Vaasan Kivihakaan valmistuu 600 neliön pesula. Toiminnan kehittämistä ohjaa vahvasti ekologisuus.

Kuluttajakäyttäytyminen muuttuu tällä hetkellä nopeammin kuin direktiivit ja se tuo paljon uusia huikeita mahdollisuuksia. Tarjoamme jatkossa perinteisen pesulatoiminnan lisäksi esimerkiksi kotiin myytäviä ekologisia pesuaineita ja pohdimme, kuinka voisimme hyödyntää vaikkapa vartiointiliikkeitä mattojen kotiinkuljetuksissa.

Yrittäjyyttä Parpala ei ole missään nimessä lopettamassa. Myös Kiffelin brändin alle on kehitteillä uutta.

Ihmisen on hyvä ottaa välillä uutta suuntaa. Kahdeksan vuotta ovat olleet opettavaisia, mutta nyt on uuden aika, Vaasan yrittäjien puheenjohtaja ja Suomen yrittäjien hallituksen jäsen Parpala sanoo.

Lisätiedot:

Jere Salmelainen
Toimitusjohtaja
IHP Suomi Oy
040-0406400

Jenni Parpala
Toimitusjohtaja
Kiffel Oy Ja Pyykkitupa Oy.
044-9990354