Ravintolassa puhtaus on puoli ruokaa

Asiakastarinat
Pizzeria O Sole Mion yrittäjä Ingeborg Sjöblom-Kakkuri

Ravintolasiivous vaatii siivousyritykseltä tarkkuutta ja joustavuutta. Kiffel on ollut Pizzeria O Sole Mion luotettava siivousyritys jo kolmen vuoden ajan.

Pizzeria O Sole Mio on perinteinen, kaikkien vaasalaisten tuntema pizzeria. Yrittäjä Ingeborg Sjöblom-Kakkuri, eli ”Inkku” on ollut alalla jo 30 vuotta. Ensimmäisen ravintolansa hän perusti vuonna 1988. Nykyinen O Sole Mio avasi ovensa asiakkaille syyskuussa 2014. Yritys työllistää Sjöblom-Kakkurin lisäksi viisi henkilöä, joista kaksi on ollut mukana jo vuodesta 1988 saakka.

Ravintolasiivous on taitolaji, jossa virheitä ei saa lakaistua maton alle

Ravintolassa siisteysvaatimukset ovat korkealla, ja näkyvillä pidettävä Oiva-raportti paljastaa heti, jos kaikki ei ole kunnossa. Inkku tietää, että jos ravintola on likainen, hommat eivät ole hanskassa muutenkaan.

– Meillä on firma täynnä todellisia siivoushulluja, ja olemme itsekin aina luuttu kädessä, hän nauraa.

Kiffel on auttanut O Sole Mioa pitämään puhtautta yllä jo kolme vuotta. Ennen Kiffeliä Inkku kokeili myös muita siivousfirmoja.

– Yhden kanssa ei koskaan tiennyt, olivatko he siivonneet illalla, vai pitikö päivä aloittaa itse siivoamalla, hän hymähtää.

Kiffel siivoaa O Sole Mioa kolmesti viikossa, ja sesonkiaikana moppia heilutetaan tarvittaessa vaikka joka päivä. Yrittäjät ovat sopineet, että Inkku ilmoittaa, mikäli siivousta tarvitaan tilapäisesti enemmän, ja Kiffeliltä on aina löytynyt aikaa myös lisäsiivoukselle. Koska ravintolassa ei voi siivota asiakkaiden aikana, Kiffelin siivoojat hoitavat työt illalla.

– Heillä on kova työ saada keittiö puhtaaksi, kun olemme siellä päivän hääränneet. Lattia pitää käsitellä oikeilla aineilla ja välineillä, mutta aina on tullut puhdasta.

Kerran terveystarkastaja sanoi haluavansa ottaa siivouskomerostamme kuvan, kun ei ollut nähnyt missään niin siistiä komeroa. Kiitos siitä kuuluu Kiffelille!

O Sole Mio on perinteinen vaasalainen pizzeria.

Ystävälliset siivoojat

O Sole Miolla arvostetaan sitä, miten helposti hommat Kiffelin kanssa hoituvat. Yhteydenottoihin vastataan, eivätkä asiat jää roikkumaan. Myös palautteeseen on suhtauduttu hyvin, ja kehitetty toimintaa sen mukaan.

Inkku on tyytyväinen myös siihen, ettei Kiffel ole hinnoitellut itseään ulos, vaikka yrityksellä on sama periaate kuin O Sole Miollakin: työntekijöille maksetaan alan käytäntöjä parempaa palkkaa. Yrittäjälle onkin tärkeää, että siivoojia arvostetaan:

– On kiva olla osa heidän asiakaskuntaansa, sillä Jenni on hoitanut hommat kunnolla!

Myös siivoojien käytös saa kiitosta.

– Kiffelin siivoojat ovat ystävällisiä ja mukavia, eivät mitään näkymättömiä tyyppejä. He tervehtivät aina ja joskus heidän jäljiltään ilmestyy keksipaketti pöydälle, Inkku nauraa.

Tutustu tästä Kiffelin yrityssiivouspalveluihin