Miten ammattikokki pitää kyökin puhtaana?

Julkaistu: 27.10.2016

Avainsanat: , ,

Keittiössä ei lojunut tiskit altaissa tai likaset pannut helloilla. Pyysinkin häntä hieman valoittamaan, mikä on hänen salaisuutensa.

Olen sikäli mikäli onnellisessa asemassa, että siskoni mies on keittiömestari
ja sain viettää syyslomani hänen patojensa ääressä. Perso kun olen ruualle niin
paljon tuli vietettyä aikaa
siinä keittiönpöydän ääressä.

Sen verran ehdin lautasista katsetta nostaa, että huomasin kuinka jämpti tämä sukulaismies on.
Hänen kyökkinsä oli puhdas vaikka koko ajan siellä tehtiin ruokaa. Keittiössä ei lojunut tiskit
altaissa tai likaset pannut helloilla. Pyysinkin häntä hieman valoittamaan, mikä on hänen salaisuutensa.

Sain häneltä kahdeksan rautaista vinkkiä miten elämä keittiössä helpottuu.

  1. Puhdista astiat, pannut yms. välittömästi käytön jälkeen, lika lähtee helpommin pois
    kun sen ei anna kuivua.
  2. Käytä keittiössä mietoa pesuainetta, esim. fairya.
  3. Älä laita veitsiä pesukoneeseen, pesukone pesu kovettaa veitsen terää jolloin sitä on
    vaikeampi terottaa. Veitsi myös tylsyy koneessa
  4. Puisia välineitä ei saa laittaa pesukoneeseen, koska puu imee pesuaineet itseensä
  5. Käy pakastin läpi kahden kuukauden välein läpi ja heitä vanhat ruuat roskiin
  6. Kaada kahvinkeittimeen vesikannulla vettä, ei keittimen omalla pannulla! Lue täältä
    miten puhdistat kahvinkeittimen ammattiopein.
  7. Käytä kuituliinoja ja heitä ne parin päivän välein roskiin. Esim. Eskimon kuituliinat ovat
    hyviä ja löytyvät kauppojen hyllyistä.
  8. Kerran viikossa keittiöpyyhe vaihtoon

 

Käy lataamassa Säästä tunti siivouksesta-opas ja saat enemmän ammattilaisten siivousvinkkejä
käyttöösi.

Ps. Joulusiivousaikoja on vielä joulukuun ensimmäiselle viikolle. Vältä joulustressi ja varaa oma aikasi!

Kommentit

kommenttia